Ny hjemmeside - en guide

ny hjemmeside overvejelser

Kom godt gennem alle de vigtige overvejelser - når det gælder design af en ny hjemmeside

Har du brug for hjælp til design af en ny hjemmeside? Måske som nystartet virksomhed? Iværksætter, konsulent eller andet? Her vil vi guide dig gennem alle de overvejelser, der har betydning for hjemmesidedesign – og din succes på nettet. Får du brug for hjælp, står vi selvfølgelig klar med et tilbud på en billig hjemmeside. Uanset om du køber en hjemmeside, eller vælger at designe den selv, så vil denne guide give inspiration og (måske) ny viden om webdesign og moderne hjemmesider. Du får styr på en række detaljer, der er vigtige for at en ny hjemmeside kan komme godt fra start. Vi håber, at al den viden om webdesign du finder her, vil gøre en forskel for dig. Velkommen til Webpedels guide. Vi starter med en snak om grafik, fotos og videoer… 

Grafik, fotos og video på nye hjemmesider

Din nye hjemmeside har brug for et flot layout, en overskuelig struktur og fængende tekster. Det giver dine læsere en god oplevelse og er med til at fastholde deres interesse. Design, billeder og logo er også vigtige for det samlede indtryk. Det kan du læse mere om nu.


Fotos og illustrationer

Det er afgørende, at der er flotte, web-optimerede og skarpe billeder på din hjemmeside. Flotte billeder sætter stemningen og signalerer kvalitet. De bekræfter visuelt den besøgende i, at vedkommende er landet det rette sted. Relevante fotos og illustrationer understøtter også teksternes budskab. Et billede kan sige mere end 1000 ord. Især online. Men at finde billedmateriale i høj kvalitet er en svær opgave i sig selv.

Prioriter god billedkvalitet
Billeder taget med en smartphone når ikke op på den kvalitet, du har brug for. Er du ferm til at fotografere og har du adgang til et spejlreflekskamera, er det oplagt, at du selv tager dine billeder. Er du ikke trænet i at tage professionelle billeder? Så er det bedre at få en professionel fotograf til at tage fotos til hjemmesiden. Det giver billederne den kvalitet en professionel hjemmeside kræver. Det vil sige billeder, der formidler et klart budskab. Er det den vej du ønsker at gå? Så kan Webpedel formidle kontakten til nogle dygtige fotografer til rimelige priser.

Betal for gode billeder
Alternativt findes der flere tjenester online, hvor du kan købe fotos og grafik uden copyright. Blandt andet Shutterstock og Adobe Stock. Dog skal du som regel betale et beløb for at få lov til at downloade og bruge et billede. Får du lavet din nye hjemmeside hos os, skal du ikke slås med det. Vi har abonnement på flere af disse tjenester. Flot grafik og de bedste billeder er inkluderet i prisen på din hjemmeside. 


Video til hjemmesiden

Video er en populær og nem måde at formidle et budskab på. En indbydende video er dog noget mere bekostelig at producere. Men også her har Webpedel mulighed for at formidle kontakt til en dygtig fotograf, der er specialiseret i videoer til hjemmesider.


Logo til hjemmesiden

Et flot design af nyt logo sender et klart signal om, at du og din virksomhed er professionel. Det er det første dine kunder ser, og derfor må det ikke fremstå hjemmestrikket eller misvisende. Et godt logo formidler hvad du tilbyder dine kunder og gør det nemmere at forstå hvad du sælger. Står valget mellem et logo, der sender et forkert signal og intet logo, skal du fravælge logoet. Husk også at følge reglerne for placering af logo på hjemmesiden. Det skal sidde oppe i venstre hjørne og linke til din forside. Vi anbefaler at du får et logo, fordi det er vigtigt for hjemmesidens udtryk og helhed. I takt med at din virksomhed udvikler sig, kan du forny dit logo.

Hvor køber du et logo og hvad koster det?
Prisen for et professionelt logo varierer alt efter hvem du køber det hos. Bruger du et stort bureau til at designe det nye logo, kan prisen være høj. Omvendt kan du få udviklet et nyt logo til en ganske rimelig pris hos en grafisk designer, der er mindre kendt. Webpedel formidler gerne kontakten til en dygtig grafisk designer, som vi har samarbejdet med i flere år.


Hjemmesidens farver

Fordi farver har en stor signalværdi, er det ikke hensigtsmæssigt at vælge efter lyst eller smag. Når det kommer til valg af farver, bør du sætte din forretning og dine kunders behov først, frem for at vælge din yndlingsfarve. Kolde farver signalerer autoritet og professionalisme. Varme farver taler til de bløde værdier. Farven blå er et typisk valg for banker og institutioner, mens grønne farver er gode, når der er fokus på miljø og bæredygtighed. En rød farve taler mere til følelser, og er derfor oplagt til en forening, hvor fællesskab og social ansvarlighed er i fokus. De nævnte farver er klassiske eksempler der viser, hvordan farver skaber særlig stemning hos modtageren. Pointen er, at du tager et bevidst valg i forhold til den farve, du ønsker at møde dine kunder eller læsere med. 

Farver og tekst
Farver kan gøre tekst mere eller mindre tydelig. En mørkeblå skrift læser vi fint på en hvid baggrund, mens den er no-go på en mørk baggrund. Det er muligt at bruge en tekstboks med komplementærfarver, der gør tekst mere læsevenlig. Veksler farven i baggrunden, kan du bruge eksempelvis turkis til din tekst, da den kan læses på både lys og mørk baggrund. 

Farver og billeder
Er billederne på den nye hjemmeside farvestrålende? Så bør du nedtone farveskemaet. Det er derfor, at hjemmesider med billedgallerier der har farverige produkter, vælger at køre et sort/hvidt farvetema i baggrunden. Det fremhæver farverne i billederne. Omvendt bør en hjemmeside med farvefattige billeder, overveje at skrue op for de øvrige farver for at gøre siden interessant og skabe dynamik og stemning.  

Tidens farver til hjemmesiden
Ligesom tøjmoden skifter, så kan man vælge at følge farvetrenden på hjemmesider. I 2021 er pastelfarver meget populære. Men for blot nogle år siden, havde dette valg være kitsch og malplaceret. Bevidst eller ubevidst får den besøgende et klart signal om din virksomhed følger med tiden eller ej.


Krav til nye hjemmesider

Brugervenlighed

Vores tålmodighed på nettet er kort. Især på hjemmesider. Derfor er det vigtigt, at du sikrer siden en nem og logisk navigation. Husk, at din side kun har få sekunder til at overbevise en kunde eller bruger om, at de er landet det rette sted. Opgave består i et godt valg af webtekst og design. Hvad fanger øjet først? Hvilket budskab møder din læser på første side? En brugervenlig hjemmeside består altså både af et godt design og en velplaceret tekst, der bekræfter at siden leverer, præcist hvad kunderne søger.

Din tekst skal være lige så mobilvenlig som dit design. (Du kan læse mere om responsive design længere nede her på siden). Undgå også at møde din læser med en væg af tekst. Eller et design der er så smart, at ingen kan finde rundt på siden. Du skal også huske at fortælle din læsere, hvad de skal gøre. Du hjælper dem ved at lave ”call to action”. Det kan være en iøjnefaldende knap eller et link, der hjælper brugerne med at købe, bestille eller tage kontakt. Husk at Google måler på brugernes adfærd, når de besøger din side. Brugervenlige hjemmesider opnår en bedre placering i søgeresultater.

 

Hastighed

Er siden længe om at loade, søger potentielle bruger andre steder hen. Derfor er det din opgave at sikre en hurtig hjemmeside. Du kender det sikkert fra dig selv. Jo nemmere det er at søge efter svar, hjælp eller produkter på en hjemmeside, jo større chance er der for, at vi køber, bestiller eller læser videre. En hjemmeside skal loade inden for få sekunder. Husk at Google også måler hastighed på alle nye hjemmesider. Jo hurtigere din side er, jo bedre placering kan den opnå i de organiske søgeresultater. Vil du teste hastighed? Klik her: Test hastighed

 

Responsive design / mobilvenlig hjemmeside

Google har længe prioriteret hjemmesider med et velfungerende responsive design, også kaldet en mobilvenlig hjemmeside. Det skyldes, at vi i højere grad bruger mobilen til at google efter svar og produkter. Derfor skal en ny hjemmeside kunne klare sig lige godt på små og store skærme. Men selv med den bedste skabelon, kan det gå galt. Vores erfaring er, at det kræver finpudsning af design og tekst, for at få det til at fungere optimalt. Vores bedste råd er, at du tester din hjemmeside. Både på tablet, PC, android og iPhone, før du slipper den løs på nettet. Googles mål er (som altid) at give deres brugere den bedste oplevelse. De nedprioriterer de hjemmesider, som ikke er mobilvenlige nok. Vil du teste et design? Klik her: Test om siden er mobilvenlig.

 

Sikkerhed

I dag skal alle hjemmesider være krypteret med en sikker forbindelse (SSL). Formålet er at beskytte siden mod hackere. Det du skal gøre, er at oprette en https-forbindelse med et tilknyttet SSL-certifikat. Du tjekker om en side er sikker, ved at se efter en hængelås i sidens URL. Dér hvor du læser domænenavnet. Du kan også se efter om siden hedder http eller https. Mangler det lille “s”, er siden ikke sikker/ikke krypteret. Ofte vil du også møde en besked der siger, at siden ikke er sikker. Det kan give hackere adgang til de oplysninger, der bliver indtastet. Eksempelvis via en kontaktformular. I dag er der stadigvæk mange hjemmesideejere, der mangler at kryptere deres hjemmesider. Google har længe nedprioriteret disse hjemmesider. 

Søgeoptimering af nye hjemmesider (SEO)

Skal din nye hjemmeside være synlig på Google? Så skal din tekst på hjemmesiden være søgeoptimeret. En søgeoptimeret tekst kaldes også for en SEO-tekst. Måske du allerede er stødt på begrebet og kender alt til det? Så kan du scrolle videre til punktet: ”Skal du bygge din egen hjemmeside”. En SEO-tekst fortæller Google, hvad din hjemmeside handler om. Det er vigtigt, da Google ellers ikke vil kunne sende de rigtige kunder i din retning. I værste fald bliver din hjemmeside slet ikke synlig i de organiske søgeresultater. 

Søgeordsanalyse
Før du kan skrive en SEO-tekst, skal du vide hvilke søgeord dine kunder bruger, når de googler. Det finder du ud af ved hjælp af en søgeordsanalyse. Analysen viser, hvordan din målgruppe søger på nettet. Uden denne analyse, bliver det svært at gøre din hjemmeside synlig for de rette kunder. Søgeordsanalysen vil også fortælle dig, hvilke emner du med fordel kan uddybe for at tiltrække flere kunder. Denne disciplin hedder Content Marketing. (Denne side du læser nu, er et godt eksempel på Content Marketing).

Alternativer til SEO-tekst
Vælger du ikke at søgeoptimere din tekst, skal du gøre noget andet for at sikre trafik (kunder) til hjemmesiden. Du kan vælge at være aktiv på de sociale medier, og bruge links i forbindelse med videoer og opslag, der sender læserne videre til hjemmesiden. Du kan også vælge at betale for annoncer på Google. Det kalder man AdWords, og her betaler man for visninger eller klik. Så kommer din hjemmeside hurtigt på Googles 1. side. At skrive din egen SEO-tekst er tidskrævende. Mens annoncer er dyrt på den lange bane.

Køb SEO-tekst til hjemmesiden
Når Webpedel bygger en ny hjemmeside til dig, er du sikret at teknik og layout er SEO-venligt. Men SEO-tekst skal du selv levere. Der er mange SEO-bureauer, der tilbyder deres hjælp til virksomheder. SEO-bureauer har typisk SEO-pakker, der kræver et større månedligt markedsføringsbudget på mange tusinde kroner. Mens den udgift ikke er et problem for større virksomheder, så har de færreste små erhvervsdrivende et budget, der kan bære en udgift i dette format. Derfor benytter mange små virksomheder sig af SEO-tekstforfattere. Webpedel samarbejder med en SEO-tekstforfatter hos Teksthjælp.dk, der netop har mindre virksomheder som målgruppe. Du kan besøge tekstforfatterens hjemmeside og læse mere om søgeoptimering og salgstekst her: Teksthjælp.dk

Følg hjemmesidens synlighed
Når først din nye hjemmeside er kommet online, begynder de forskellige søgemaskiner af ”crawle” din side og vise den frem for potentielle kunder. Hvor godt klarer din hjemmeside sig egentlig? Og er det noget du bør interessere dig for? Svaret er selvfølgelig ja. Google stiller flere værktøjer til rådighed, så du kan måle trafikken på hjemmesiden. Ganske gratis. Blandt de værktøjer er der især to du bør interessere dig for. De hedder Google Analytics og Google Search Console. Begge programmer kræver oprettelse og lidt teknisk opsætning på hjemmesiden. Men når først det kører, har du adgang til alle de informationer du skal bruge.

Når oprettelse og koder er på plads, er det muligt at se…

  • hvor trafikken til den nye hjemmeside kommer fra.
  • hvordan dine besøgende klikker rundt på hjemmesiden.
  • hvilke søgeord de bruger for at finde dig på Google.

Skal du bygge din egen hjemmeside?

Om du skal bygge din egen hjemmeside eller ej, er en vigtig beslutning. Det siger vi ikke kun, fordi vi lever af at bygge hjemmesider. Vi siger det, fordi vi ved, hvor meget overskud og viden det kræver, at bygge en ny hjemmeside korrekt. Vi har haft flere kunder, der har forsøgt på egen hånd, men så alligevel er endt med at opsøge os, fordi det blev for svært. Hjemmesiden de selv har bygget, løfter ikke opgaven. Enten fordi den ikke virker, eller fordi den ikke evner at tiltrække kunder. At skabe et professionelt udtryk kræver erfaring med webdesign. Det er lidt ligesom at skulle klippe sit eget hår. Eller bygge sin egen terrasse. Det kan godt lade sig gøre, men bliver resultatet godt nok? Vil du vide mere om priser og tilbud fra et professionelt webbureau, så kan du læse videre her: WordPress hjemmeside pris. 

 

En beslutning der tjener din forretning

Udfordringen for mange er, at det på forhånd er svært at vurdere, hvor krævende opgaven egentlig er. I virkelighedens verden er der et stykke vej fra tanken om en flot og brugervenlig hjemmeside, til et vellykket og færdigt produkt på Google. Vi kan godt forstå, at mange bliver fristet af en gratis hjemmeside man kan ”bygge selv”. For nogle er det en fin løsning. Men nemme løsninger er ikke altid nemme. Eller rigtige. Webdesign kræver stadigvæk, at du er lidt af en ørn i den digitale verden. At du har meget tid og tålmodighed. Og desuden har et godt øje for kundernes behov. Vores pointe er, at du skal overveje, hvilken beslutning der er den rigtige for dig.  

 

Hvem er Webpedel

Webpedel er et webbureau, der i mere end 7 år har hjulpet mange kunder i mål med en ny hjemmeside. Vi har valgt at specialisere os inden for WordPress hjemmesider. Vi kan vores CMS til fingerspidserne. For dig som kunde betyder det, at du kommer hurtigt på nettet med en attraktiv og professionel hjemmeside til din målgruppe – til en konkurrencedygtig pris

Hvordan skiller vi os ud fra andre?
Vi gør meget ud af, kun at gøre det, der giver mening for vores kunder. For eksempel bliver vi ofte kontaktet af kunder, der har store ambitioner for deres nye hjemmeside. Der skal være livestreaming, chat-funktion, forum, betalingsløsning og integration af regnskabsprogrammer til deres nyopstartede virksomhed. Kan vi bygge det? Ja, Det kan vi godt. Men vi ønsker ikke at sælge noget, som ikke giver vores kunder værdi. Derfor er vores anbefaling altid at starte med det, der helt konkret er behov for.

Udvikling er altid muligt
WordPress hjemmesider er superdynamiske. Starter du med et godt grunddesign, er det nemt at udvikle både design og funktion på sigt. Du kan vælge at lade din nye hjemmeside vokse i takt med din virksomhed. En opgave vi rigtig gerne vil hjælpe dig med. Er du nysgerrig på, hvor meget det koster at få et flot og unikt design der er tilpasset din virksomhed, så ring til os og få et tilbud, før du beslutter dig. Det er gratis og uforpligtende. Er din virksomhed klar til det helt store design? Så er vi også klar.

Interesseret i en god pris på en ny hjemmeside?

Vi svarer inden for 24 timer på alle hverdage